Prejsť na informácie o produkte
1 z 1

DOPPIO Etiópia Yirgacheffe

DOPPIO Etiópia Yirgacheffe

Vyznačuje sa ovocnou a šťavnatou chuťou broskýň, marhúľ, bergamotu a limetky s melónovými tónmi a nádychom medu. Plné telo dokresľuje vyššia acidita s tónmi melóna a medu.
Size
Normálna cena €10,30
Normálna cena Cena po zľave €10,30
Zľava Vypredané
Vrátane dane.
Zobraziť všetky podrobnosti
Doprava ZDARMA Pri nákupe nad 35,- alebo v rámci Žiliny a blízkeho okolia (5km)
Expedícia do 2-5 dní Čerstvo pražená káva priamo k vám domov
Osobný odber Objednajte z domu, vyzdvihnite ZDARMA v našich prevádzkach

Detaily kávy

Horkosť
Kyslosť
Kréma
Typ kávy 100% Arabika
Obdobie zberu Október - január
Metóda spracovania Premytá
Hodnotenie GR2
Cupping score 84.75
Pôvod Etiópia
Región Yirgacheffe
Farma Boledu
Poloha 1950 - 2150 m.n.m.
KofeínÁno

Informácie o káve

Naša Ethiopia je 100% arabika pôvodom z regiónu Yirgacheffe, ktorý je významným producentom kávy.

Príbeh kávy

Boledu bola založená v roku 2018 a kombinuje viac ako 12 rokov skúseností s kávou majiteľov Abyote Ageze a Mebrahtu Aynalem. Spolupracujú s miestnými farmármi, od ktorých nakupujú kávu priamo. Zároveň ich trénujú v pestovaní a v zbere kávy vyššej kvality, specialty a prémiových káv.

Spracovanie

Tento zber je spracovaný plne premytou metódou. Bobule sú manuálne roztriedené, aby sa odstránili nedozreté čerešne. Následne sa zber fermetuje v nádržiach s vodou 24 hodín. Fermentácia rozkladá cukry v dužine, čím sa uvoľňuje pergamen. Mokrý pergamen sa potom tlačí dolu dlhými kanálmi pomocou prúdiacej vody, kde sa použijú dlhé hrable na otriasanie kávy, čo pomáha odstrániť zvyšné častice dužiny. Káva potom vstupuje do druhej nádrže, kde sa oplachuje čerstvou vodou. Po dokončení tohto procesu sa pergamen odnáša na africké lôžka na sušenie.

Pôvod kávy

Naša káva Doppio Etiópia obsahuje 100% arabiku odrody Heirloom pestovanú v regióne Yirgacheffe, v nadmorskej výške 1950 - 2150m nad morom.

Popis obrázka