Doprava zadarmo pri nákupe nad 35,-€
Dostupné Výberová káva

Halo Beriti Anaerobic Microlot 220g

Pridajte názor

Spoznajte Halo Beriti Microlot chuťou šťavnatých čučoriedok, citrónovej limonády, tropického ovocia, rumu, vína a kakaa. Spracovaná na stanici Halo Beriti spoločnosťou Boledu coffee. Táto káva poteší najmä milovníkov výberových káv s pestrými chuťovými tónmi. Je vhodná na prípravu filtrovanej kávy, chemex ale aj na espresso.

📦 Balenie zrnkovej kávy
Cena
13.50€
  • Doprava zdarma nad 35€.
  • Doručenie zdarma v Žiline a v okolí (do 5km).
  • Osobný odber zdarma v našich prevádzkach Doppio.

Všetky informácie o doprave nájdete v sekcií Dodanie tovaru.

  • Popis

Chuťové zloženie

čučoriedky, tropické ovocie, rum, víno, kakao

stredne svetlé praženie

Výberová káva

Informácie o káve
Káva Halo Beriti Anaerobic Microlot je 100% arabica spracovaná anaeróbnou fermentáciou. Tá dodáva káve výnimočnú šťavnatú chuť a arómu. Odroda je heirloom, ktorá je typická pre Etiópiu. Káva sa pestuje v oblasti Gedeo v južnej Etiópii a spracováva na farme Halo Beriti. Podľa skóre zo SCA dosahuje hodnotu 86,75 bodov. V káve možno nájsť komplexné chuťové tóny, ako sú čučoriedky, tropické ovocie, rum, víno a kakao.
Detaily kávy
Kofeín Áno
Typ kávy Výberová káva
Odroda Heirloom
Obdobie zberu Október - Január
Metóda spracovania anaeróbna fermentácia
Cupping score 86.75
Váha 220g
Značka Doppio
Pôvod Etiópia
Región Gedeo
Farma Boledu coffee
Poloha 1950 - 2150 mnm n.m.
  • Recenzie

Hodnotenie
Žiadne hodnotenie

Príbeh kávy

Boledu bola založená v roku 2018 a kombinuje viac ako 12 rokov skúseností s kávou majiteľov Abyote Ageze a Mebrahtu Aynalem. Spolupracujú s miestnými farmármi, od ktorých nakupujú kávu priamo. Zároveň ich trénujú v pestovaní a v zbere kávy vyššej kvality, specialty a prémiových káv. Spoločnosť Boledu pripláca farmárom približne 10% nad miestne trhové pomery. Pri microlotoch si Boledu coffee vyberá farmárov, od ktorých bude kávu nakupovať ešte pred sezónou. Keďže väčšina farmárov má menšie farmy, ktoré nezaplnia várku, kombinujú sa farmári s rovnakými podmienkami pestovania - typ pôdy, nadmorská výška, odrodami heirloom a podobne. Všetci farmári potom zbierajú kávové čerešne v rovnaký čas, dokonca v rovnaký deň, aby dosiahol microlot čo najstabilnejšie podmienky pred procesom spracovania.

Spracovanie

Káva Halo Beriti microlot sa spracováva premytou a špeciálnou anaeróbnou fermentáciou. Čerešne sa najskôr premyjú v nádržiach s vodou. Potom sa presunú do modrých sudov, kde sa kontroluje prítomnosť kyslíka. Kávové čerešne sa kvasia 3-5 dní pri sledovaní hodnoty pH a teploty. Mikróby podporujúce fermentáciu rýchlo spotrebujú všetok kyslík, čím sa stane proces anaeróbny. Pri fermentácií následne dominujú mikŕoby, ktoré sa množia pri oxide uhličitom. Po fermentácii sa káva suší na afrických posteliach po dobu 20 - 30 dní.

Pôvod kávy

Etiópia

Etiópska káva pochádza z regiónu Gedeo, časti Gedeb Worka, spracovaná v oblasti Halo Beriti na juhu krajiny. Producent kávy je Boledu coffee. Rastliny kávy sa pestujú v nadmorskej výške od 1950 do 2150 metrov nad morom.