Dostupné
100% Arabica

Mantiqueira de Minas 220g

1 hodnotenie

Objavte bohatú chuť lieskových orechov, čokolády a karamelu v káve Mantiqueira de Minas. Pestovaná v Brazílii a ponúkaná spoločnosťou Coopervass, táto káva je skvelou voľbou pre náročných milovníkov kávy.

Zvoľte balenie
Cena
8.20€
  • Doprava zdarma nad 35€.
  • Doručenie zdarma v Žiline a v okolí (do 5km).
  • Osobný odber zdarma v našich prevádzkach Doppio.

Všetky informácie o doprave nájdete v sekcií Dodanie tovaru.

  • Popis

Chuťové zloženie

lieskové oriešky, čokoláda, karamel, maslo

stredné praženie

100% Arabica

Informácie o káve
Káva Mantiqueira de Minas je 100% arabica a má stredné praženie. Odrody kávy použité pri pestovaní sú Mundo Novo, Catucaí a Catuaí. Káva sa pestuje v oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii, na farme Coopervass v meste Sao Goncalo do Sapucai. Káva je spracovaná sušením na slnku po dobu približne 20 dní a potom sa prenesie do mechanického sušiča na ďalších 10 až 15 dní. Podľa skóre zo SCA (Specialty Coffee Association) dosahuje hodnotu 81,75 bodov. Chuťové tóny, ktoré možno v káve nájsť sú lieskové orechy, mliečna čokoláda, karamel a maslo.
Detaily kávy
Kofeín Áno
Typ kávy 100% Arabica
Odroda Mundo Novo, Catucaí, Catuaí
Metóda spracovania natural - suchá
Cupping score 81.75
Váha 220g
Značka Doppio
Pôvod Brazília
Región Minas Gerais
Farma Coopervass
Poloha 800 - 1520 n.m.
  • Recenzie

Hodnotenie
5.0
1 hodnotenie
Všetky recenzie
Ak hladate kavu,s orieskovym dozvukom na jazyku. Tato je spravba volba ;)
1. januára 1

Príbeh kávy

Káva pochádza z oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii, kde ju pestujú na farme Cooperavas v meste Sao Goncalo do Sapucai. Rastliny kávy sa pestujú v nadmorskej výške od 800 do 1520 metrov nad morom, kde sa vďaka vhodnému podnebiu a pôde získava charakteristická chuť a aroma.

Spracovanie

Káva Mantiqueira de Minas sa spracováva metódou suchého spracovania, známej aj ako 'natural'. Po zbere sa kávové zrná nechávajú sušiť na slnku po dobu približne 20 dní a potom sa prenesú do mechanického sušiča na ďalších 10 až 15 dní, kým nedosiahnu optimálne percento vlhkosti. Tento proces spracovania kávy sa často používa v oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii a môže viesť k charakteristickej sladkosti a ovocnej chuti v káve.

Pôvod kávy

Brazília

Káva Mantiqueira de Minas pochádza z oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii, kde ju pestujú na farme Coopervass v meste Sao Goncalo do Sapucai. Rastliny kávy sa pestujú v nadmorskej výške od 800 do 1520 metrov nad morom, kde sa vďaka vhodnému podnebiu a pôde získava charakteristická chuť a aroma.