Prejsť na informácie o produkte
1 z 1

DOPPIO Mantiqueira de Minas

DOPPIO Mantiqueira de Minas

Objavte bohatú chuť lieskových orechov, čokolády a karamelu v káve Mantiqueira de Minas. Pestovaná v Brazílii a ponúkaná spoločnosťou Coopervass, táto káva je skvelou voľbou pre náročných milovníkov kávy.
Size
Normálna cena €8,20
Normálna cena Cena po zľave €8,20
Zľava Vypredané
Vrátane dane.
Zobraziť všetky podrobnosti
Doprava ZDARMA Pri nákupe nad 35,- alebo v rámci Žiliny a blízkeho okolia (5km)
Expedícia do 2-5 dní Čerstvo pražená káva priamo k vám domov
Osobný odber Objednajte z domu, vyzdvihnite ZDARMA v našich prevádzkach

Detaily kávy

Horkosť
Kyslosť
Kréma
Typ kávy 100% Arabika
Odroda Mundo Novo, Catucaí, Catuaí
Metóda spracovania Suchá
Cupping score 81.75
Pôvod Brazília
Región Minas Gerais
Farma Coopervass
Poloha 800 - 1520 m.n.m.
KofeínÁno

Informácie o káve

Káva Mantiqueira de Minas je 100% arabica a má stredné praženie. Odrody kávy použité pri pestovaní sú Mundo Novo, Catucaí a Catuaí. Káva sa pestuje v oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii, na farme Coopervass v meste Sao Goncalo do Sapucai. Káva je spracovaná sušením na slnku po dobu približne 20 dní a potom sa prenesie do mechanického sušiča na ďalších 10 až 15 dní. Podľa skóre zo SCA (Specialty Coffee Association) dosahuje hodnotu 81,75 bodov. Chuťové tóny, ktoré možno v káve nájsť sú lieskové orechy, mliečna čokoláda, karamel a maslo.

Príbeh kávy

Káva pochádza z oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii, kde ju pestujú na farme Cooperavas v meste Sao Goncalo do Sapucai. Rastliny kávy sa pestujú v nadmorskej výške od 800 do 1520 metrov nad morom, kde sa vďaka vhodnému podnebiu a pôde získava charakteristická chuť a aróma.

Spracovanie

Káva Mantiqueira de Minas sa spracováva metódou suchého spracovania, známej aj ako 'natural'. Po zbere sa kávové zrná nechávajú sušiť na slnku po dobu približne 20 dní a potom sa prenesú do mechanického sušiča na ďalších 10 až 15 dní, kým nedosiahnu optimálne percento vlhkosti. Tento proces spracovania kávy sa často používa v oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii a môže viesť k charakteristickej sladkosti a ovocnej chuti v káve.

Pôvod kávy

Káva Mantiqueira de Minas pochádza z oblasti Južného Minas Gerais v Brazílii, kde ju pestujú na farme Coopervass v meste Sao Goncalo do Sapucai. Rastliny kávy sa pestujú v nadmorskej výške od 800 do 1520 metrov nad morom, kde sa vďaka vhodnému podnebiu a pôde získava charakteristická chuť a aróma.

Popis obrázka