Pôda a prostredie:
Prvým a veľmi dôležitým aspektom sú podmienky pestovania kávy ako sú klíma, typ pôdy, nadmorská výška a typ rastlín obklopujúcich túto vzácnu kávovníkovú rastlinku.
Rozmanitosť kávovníka:
Rastlina Arabica produkuje kávové zrná jemnejšej kvality ako druh Robusta. Rastlina Robusta sa môže pestovať v nižších nadmorských výškach a produkuje viac kávových čerešní, sú však nižšej kvality.
Poľnohospodárske postupy:
Tu prichádzajú na výslnie naši báječní farmári z celého sveta. Techniky používané pri pestovaní výrazne ovplyvňujú konečný produkt, vrátane ich postupov pri zavlažovaní, prerezávaní, hnojení a dokonca aj pri výsadbe.
Spôsob zberu:
Najkvalitnejšie kávové bobule sú tie, ktoré sa zbierajú v dokonalej zrelosti. Strojový zber môže byť rýchlejší, ale nedokáže rozlíšiť medzi zrelým a nezrelým ovocím. Najlepšou metódou zberu je robiť to ručne, aby si pracovníci mohli vybrať kávové bobule, ktoré sú pripravené na ďalšie spracovanie.
Spracovanie:
Existujú tri hlavné spôsoby spracovania kávových čerešní pred ich uskladnením a odoslaním a to sú: suché, mokré a poloprané/medové spracovanie.
Doprava a skladovanie:
Zelené kávové zrná sa tradične dodávajú v jutových vreciach. Zrno môže skončiť s nepríjemnými príchuťami, ak bolo nesprávne skladované, skladované príliš dlho alebo bolo vystavené menej ako ideálnym podmienkam pri preprave. V Doppio kupujeme iba kávu špeciálnej kvality. Vieme, že s kávou sa správne manipulovalo, bola správne prepravovaná a skladovaná.
Praženie:
Toto je tá zábavná časť. Naše kávy sú pražené kávovými profesionálmi, ktorí milujú kávu a milujú to, čo robia. Potom sú kávy zabalené a odoslané do predajní alebo priamo k Vám!