Mačka rekordérka alias kávičkari žijú dlhšie

Mačka rekordérka alias kávičkari žijú dlhšie

Vedeli ste, že najdlhšie žijúcou mačkou na svete bola Creme Puff, ktorá sa dožila neuveriteľných 38 rokov? Tajomstvo jej dlhovekosti sa ukrýva v jej jedálničku, ktorý obsahoval slaninu, brokolicu, vajíčka, kávu so smotanou a každý druhý deň dokonca trochu červeného vína. 😽

Káva má však vplyv aj na dlhovekosť človeka, čo je fascinujúcou témou, ktorá je stále intenzívne skúmaná. Bolo vykonaných množstvo štúdií, ktoré sa pokúšali objasniť, či konzumácia tohto obľúbeného nápoja môže prispieť k dlhšiemu a zdravšiemu životu. Hoci nie je jednoduché urobiť jednoznačné závery, niektoré výskumy naznačujú, že umiernená konzumácia kávy môže byť prospešná pre naše zdravie a dlhovekosť.

Jedným z hlavných prínosov kávy je jej obsah antioxidantov. Tie priaznivo pôsobia v boji proti bunkám spôsobujúcim rôzne ochorenia, vrátane srdcových chorôb, rakoviny a starnutia.

Okrem toho káva obsahuje kofeín, stimulant, ktorý ovplyvňuje náš nervový systém. Kofeín nám pomáha zvýšiť našu koncentráciu, čo môže byť prospešné pre naše kognitívne funkcie.

Tak čo, dáte si s nami šálku dobrej kávy?

😊

Späť na blog

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené.