Nie u každého doma nájdeme kávovar s možnosťou napeňovania mlieka a keďže nadýchaná pena je korunou kávy, vytvoriť sa dá aj v domácich podmienkach veľmi jednoducho. A my Vám povieme ako!
French press
Na napenenie mlieka pomocou french pressu nepotrebujete nič, iba french press a teplé mlieko. Najideálnejšia teplota mlieka je medzi 60 až 70 stupňov Celzia. Nalejte mlieko do nádobky a pumpujte sitkom kým sa nevytvorí zamatová pena.
Špirálkový napeňovač mlieka na batérie
Zahrejte si mlieko. Ponorte svoj špirálkový napeňovač do mlieka a zapnite. Šľahajte a vytvorte pekný vír mlieka, až kým dosiahnete penu podľa vašich predstáv.
Elektrický napeňovač mlieka
Mlieko nemusíte vopred ohrievať. Môžete použiť menej mlieka ako pri iných metódach a ľahko ním napeníte aj rastlinné mlieko a mlieko s nižším obsahom tuku. Je to najrýchlejšie a najjednoduchšie riešenie, ktoré je síce o niečo drahšie, no oplatí sa doň investovať. Celá príprava zaberie cca 20 sekúnd.
Pamätajte, že kvalita mlieka a jeho teplota majú veľký vplyv na konečný výsledok. Experimentujte s rôznymi druhmi mlieka (za nás odporúčame čerstvé plnotučné mlieko) a technikami, kým nenájdete tú správnu kombináciu pre váš obľúbený kávový nápoj. S trochou cviku budete mať dokonalú mliečnu penu každý raz. Teraz už môžete začať svoju kávovú majstrovskú šou doma!