Zázrak menom škorica

Zázrak menom škorica

Škorica je korenie, ktoré sa používa už tisíce rokov, a to ako pre svoju úžasnú chuť, tak aj pre jej liečivé účinky. Škorica má vysoký obsah škoricového aldehydu, prirodzene sa vyskytujúcej zlúčeniny, ktorá jej dodáva chuť a vôňu – nachádza sa aj v čučoriedkach a brusniciach – a prispieva k väčšine jej zdravotných výhod.

Existuje množstvo dôvodov, prečo si do kávy pridať škoricu. Škorica môže zlepšiť chuť vašej kávy – zaujímavé je zistenie, že môže nielen zvýšiť chuť kávy, ale aj pridať trochu sladkosti bez pridania cukru, čo môže byť ideálne, ak chcete znížiť príjem cukru.

Škorica nie je len príchuť, ktorá je ideálna na prípravu jesenných, či zimných kávových nápojov. Je tiež nabitá veľkým množstvom prospešných minerálov a vitamínov, ktoré sú nevyhnutné pre vaše zdravie. Škorica vám môže pomôcť získať viac živín, ktoré potrebujete na udržanie dobrého zdravia, vrátane mangánu, vlákniny, vitamínu K, vápnika a železa, takže sa určite môžete cítiť dobre, keď si ráno pripravíte tú najlepšiu šálku škoricovej kávy.

Tak čo, doprajete si trochu škorice do svojej kávy pri najbližšej návšteve našej kaviarničky?

Späť na blog

Pridať komentár

Upozorňujeme, že komentáre musia byť pred publikovaním schválené.